Новина

          


30.08.2017 10:53 - давність новини: 7 р.

Ділова поїздка

Категорія: Оперативна інформація
Автор:  Відділ лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ

З метою вивчення передового досвіду проведення лісозаготівельних робіт та робіт по ремонту лісових доріг група спеціалістів Львівського ОУЛМГ відвідала з робочою поїздкою фірми в Австрії та Угорщині. 
Перша фірма «Binderberger» (Австрія) виготовляє обладнання для вивезення деревини – трелювальні візки з гідроманіпуляторами. Широкий асортимент продукції дозволяє покупцю вибрати необхідну для кожного зокрема лісгоспу техніку. Візки виготовляються під конкретне замовлення. Кожен покупець може укомплектувати візок відповідно до своїх потреб. Візки випускаються з вантажопідйомністю від 5 до 18 т. Гідроманіпулятори також можна підібрати під свої потреби.
Наші спеціалісти ознайомились з процесом виробництва обладнання. На підприємстві працюють на самому сучасному металообробному устаткуванні - роботи для порізки металу, роботи на зварювальних роботах, автоматизовані преси та інше обладнання. В якості робіт сумнівів не має.
Для демонстрації роботи візка в лісі відбулась зустріч безпосередньо на лісосіці у приватного власника. Нам продемонстрували роботу візка з приводом на навантажувально-розвантажувальних роботах. Власник візка дуже задоволений якістю обладнання.
Окрім трелювальних візків фірма виготовляє цілий спектр обладнання для виробництва колотих дров, торцювальні верстати, обладнання для сільськогосподарських робіт та багато іншого.
Спеціалісти управління залишились задоволеними від зустрічей на заводі і в найближчому майбутньому прийматимуть рішення щодо придбання трелювальних візків.
Наступна фірма «MAXWALD» (Австрія) спеціалізується на випуску трелювальних лебідок різних модифікацій та малих линвових трелювальних систем. З роботою такої линвової системи група ознайомилась на лісосіці під час проведення лісозаготівельних робіт. Линвова система з несучим канатом довжиною 300 м працює з продуктивністю 3 – 5 м3 лісопродукції в годину ( продуктивність роботи системи залежить від багатьох факторів).
Про технічні характеристики канатної системи розказували спеціалісти, що навчають операторів для робіт на линвових системах. На складі готової продукції львівські спеціалісти ознайомились з усім спектром продукції, що випускає фірма. Власник фірми розказала про фірму загалом та про технічні характеристики обладнання, що випускає фірма. Відповіла на ряд питань українських спеціалістів.
З роботою обладнання по ремонту та догляду за лісовими дорогами ознайомились на фірмі «MUMGER» (Угорщина). Нашим спеціалістам показали роботу навісного грейдера, яким можна робити ряд робіт по ремонту лісових доріг, догляду за ними. Власник фірми розповів про особливості роботи грейдера та лінійку грейдерів, що випускає фірма.
Для ремонту доріг з твердим покриттям було продемонстровано роботу навісної дробилки FKT – 2400. При допомозі такої дробилки можна зрихлити та подрібнити тверде покриття на глибину до 30 см шириною 2400 мм. Після проходження дробилки необхідно провести грейдерування та каткування полотна – дорога готова до експлуатації.
Разом з нашою групою був керівник фірми «МОСТ», який запропонував механізм придбання всього обладнання при допомозі лізингу. 
Такий варіант придбання зацікавив керівників лісогосподарських підприємств, адже придбати обладнання за 100 % передоплатою не є завжди можливим для наших підприємств.
Загалом керівники та головні інженери лісогосподарських підприємств залишились задоволеними від проведених зустрічей на фірмах – виробниках обладнання. Рішення щодо придбання такого обладнання прийматиметься на кожному підприємстві самостійно.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)