Новина

          


24.04.2017 17:19 - давність новини: 7 р.

Місячник з охорони праці

Категорія: Загальні новини
Автор:  Провідний інженер з охорони праці Смик О.Т.

З метою проведення у 2017 році Дня охорони праці, який відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 відзначається щорічно 28 квітня –у Всесвітній день охорони праці.
Метою місячника з охорони праці та безпеки життєдіяльності є проведення комплексу заходів, спрямованих на збереження життя і здоров'я працівників ДП «Рава-Руське лісове господарство», а також запобігання нещасних випадків та професійних захворювань на підприємстві. Розроблений і затверджений план заходів із відзначення на підприємствах Держлісагенства Дня охорони праці у 2017 році під девізом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці». Травматизм на виробництві є важливою, але недостатньо усвідомленою проблемою нашого суспільства, для розв’язання якої потрібні систематичні та всебічні зусилля. Службою охорони праці Держлісагенства розроблені і діють Карти ідентифікації небезпек, оцінювання й усунення неприйнятних ризиків на робочих місцях для працівників лісового господарства. До уваги бралися професії пов’язані з небезпекою при виконанні робіт. Карти ідентифікації вивчені і роз’яснені на робочих місцях працюючих з метою зменшення і запобігання травматизму на виробництві. Адже часто-густо до травматизму на виробництві призводить особиста необережність та безпечність працівника.  
На нашому підприємстві ДП « Рава-Руське лісове господарство», у рамках розроблених додаткових заходів щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві проходить місячник охорони праці. На підприємстві створений з залученням голови профкому Педченка О.П. оргкомітет. В склад якого ввійшли  головний лісничий лісгоспу Музика М.М., головний інженер Левицький В.О. та провідний інженер з охорони праці Смик О.Т. Організаційний комітет займається організацією та проведенням  Місячника охорони праці. Згідно  Робочого плану заходів, затвердженим директором ДП «Рава-Руське лісове господарство» Косовським А.П. проводиться огляд-конкурс з охорони праці та культури виробництва під час якого буде проаналізовано стан охорони праці і культури виробництва на підприємстві. Розроблені заходи будуть направлені на запобігання випадків травмування працюючих, створення на кожному робочому місці безпечних і нешкідливих умов праці, підвищенню рівня культури виробництва та санітарно-побутового обслуговування. По результатах проведеного місячника буде виданий наказ з заохоченням грошовою винагородою кращих працівників нашого підприємства за проведену роботу з безпеки праці, та надано нецільову благодійну допомогу потерпілим працівникам, а також членам їх сімей, які потерпіли внаслідок нещасних випадків на виробництві.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)