Новина

          


15.03.2017 16:59 - давність новини: 7 р.

У 2017 році продовжать діяти міжнародні програми щодо

Категорія: Оперативна інформація
Автор:  За інформацією прес-служби Мінагрополітики dklg.kmu.gov.ua

реформування лісової галузі

У Держлісагенстві, в рамках форуму ООН з лісів (ФЛООН), було затверджено Стратегічний план щодо реформування лісової галузі на 2017-2030 рр. та чотирирічну програму роботи ФЛООН на 2017-2020 рр. Про це йшлося під час публічного звіту т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христини Юшкевич про підсумки діяльності відомства за 2016 рік.
«У 2016 році за запитом Держлісагентства, розпочато співпрацю із Секретаріатом ФЛООН щодо розробки проектних пропозицій міжнародної технічної допомоги для подачі донорським організаціям. Сподіваюсь, це посилить нашу роботу у реформуванні лісової галузі та призведе до гарних результатів», - зауважила Юшкевич.
Також, керівник відомства зазначила, що з минулого року активізовано роботу щодо лісової сертифікації за міжнародним проектом FSC. Так, отримала розвиток лісова сертифікація за міжнародною схемою Лісової опікунської ради (Forest Stewardship Council - FSC). На сьогодні сертифіковано більше 3,3 млн га лісів України (32%), у т.ч. 3,2 млн га лісів державних лісогосподарських підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства.
Окрім того, Держлісагентство поглиблює двосторонню співпрацю з європейськими країнами. В рамках цієї співпраці, у жовтні 2016 року, під час візиту делегації Мінагрополітики до Австрії, був підписаний Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Мінагрополітики України та Федеральним міністерством сільського, лісового, водного господарства та екології Австрійської Республіки в галузі лісового господарства. Зокрема, Держлісагентством розпочато роботу щодо підготовки такого ж Меморандуму з лісовою адміністрацією Словенії.
Також, навесні 2017 року, в рамках виконання Угоди про співробітництво між Урядами України та Турецької Республіки у галузі лісового господарства, буде проведено стажування українських фахівців у Туреччині з питань охорони лісів. Крім того, будуть продовжені роботи, направлені на започаткування інвестиційних проектів в Україні у сфері охорони лісів від пожеж та започаткування біологічних заходів боротьби із шкідниками та хворобами.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)