Новина

          


18.06.2019 12:46 - давність новини: 5 р.

ЧИМ КОРИСНА ЧОРНИЦЯ:

ДОПОМОГА ПРИ ДІАБЕТІ ТА ЗАСТУДІ, ПОЛІПШЕННЯ ЗОРУ Й ТРАВЛЕННЯ

Приємно, коли ліки виявляються смачними. Чорниця відноситься саме до таких засобів. До речі, корисними є не тільки ягоди, а й пагони цього чагарника. Завдяки своєму складу рослина володіє значним спектром дії:
 поліпшує роботу травної системи;
 усуває діарею;
 допомагає при циститі, уретриті;
 добре впливає на стан печінки;
 ефективна при цукровому діабеті;
 корисна для очей;
 знімає запалення;
 загоює рани;
 показана при анемії.
ЧОМУ ВАРТО ЗАСТОСОВУВАТИ ЧОРНИЦЮ ПРИ ДІАБЕТІ?
Пагони чорниці найчастіше використовуються при цукровому діабеті: їх вживають самостійно або в складі діабетичних зборів. Вони допомагають утримувати рівень цукру в межах норми. Тривалий прийом добре позначається на роботі підшлункової залози.
Одна з поширених проблем діабетиків — погіршення зору. У цьому випадку допоможуть і пагони, і ягоди. Чорниця для зору неодноразово доводила свою ефективність. Вона поліпшує стан клітковини та сутінковий зір, підвищує гостроту зору.
НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ ДІАБЕТИКІВ
Чорниці пагони
Чорниці пагони: інструкція, застосування, протипоказання.
Де купити?
Застосовувати чорницю для очей корисно не тільки при цукровому діабеті. Через мінімальну кількість протипоказань її рекомендують навіть дітям. Якщо у дитини з'явилися перші ознаки короткозорості або її очі піддаються постійному навантаженню (телевізор, комп'ютер, планшет, читання книг), приймати препарати на її основі просто необхідно. Сьогодні багато хто зловживає судинозвужувальними краплями для очей, щоб позбутися почервоніння. У цьому випадку теж допоможе застосування чорниці, оскільки вона поліпшує кровопостачання ока.
Важливо, що можна не чекати виникнення серйозних проблем, а вживати чорницю для профілактики. Чорниця дозволяє надовго зберегти зір навіть тим, хто в силу діяльності змушений піддавати очі постійним навантаженням. Зокрема, цей натуральний засіб рекомендують вживати пілотам.
Ягоди і пагони цієї рослини відомі своїми в'яжучими властивостями. Саме тому вони ефективні при діареї. Чорниця — безпечна і швидка допомога при розладах шлунка у дітей. Засоби на її основі також допомагають впоратися з процесами бродіння і гниття в кишечнику.
Завдяки протизапальним властивостям чорницю радять при запальних захворюваннях сечовивідних шляхів і дихальних органів. При ГРВІ вона надає і відхаркувальну дію, при фарингіті використовується для полоскань.
ЯК ЛІКУВАТИСЯ ЧОРНИЦЕЮ
Звичайно ж, у сезон потрібно вживати свіжі ягоди. На зиму їх можна заготовити різними способами. Найкраще заморозити (цілими або перетерти з цукром) або висушити. Якщо зварити джем або варення, велика частина вітамінів зруйнується. Тобто, вживати таким способом чорницю для зору не варто, а от користь для системи шлунково-кишкового тракту зберігається.
Лікуватися пагонами чорниці можна цілий рік. Для цього достатньо придбати якісну сировину в аптеці. Важливо, щоб вона була з екологічно безпечної зони. З пагонів роблять настої. Пропорції залежать від захворювання і способу застосування (усередину, зовнішньо, для полоскання). З цього приводу потрібно порадитися з лікарем.
Беруть від 1 ч. л. до 2 ст. л. сухих пагонів на 200 мл води. Настоюють 45 хвилин. П'ють по третині склянки від 3 разів на день.
ЧИМ ШКІДЛИВА ЧОРНИЦЯ
Відмовитися від лікування чорницею потрібно тим, хто страждає запорами. В'язкі властивості погіршать ситуацію. Примітно, що алергічні реакції на чорницю виникають дуже рідко, а значить, її можна використовувати й алергікам.
Також чорниця протипоказана при сечокам'яній хворобі. Через неї організм виділятиме щавлеву кислоту (виділяти з сечею сіль).

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)