Новина

          


9.07.2021 17:09 - давність новини: 3 р.

Чорниця звичайна

Автор:  Антон Косовський

Сьогодні хочу розповісти про один із складників лісової аптеки —  чорницю звичайну (Vaccinium myrtillus L.), приємно, коли ліки виявляються смачними.
 Я не буду розповідати від чого вона лікує,  це з легкістю кожен з Вас знайде в Інтернеті. Я хочу розповісти  чому у Вас міцний імунітет, добра пам’ять, гарний зір, чудовий  апетит  — завдяки великій кількості вітаміну С і антоціанів в чорниці, ваш організм наповнюється вітамінами, і може протистояти хворобам та є їжею для мозку.  
 Я не лікар, але приписую усім лісовий рецепт здоров’я – смакуйте чорницями.  Користь чорниці для роботи серця полягає в наявності антиоксидантів і клітковини. Ваше серце буде працювати як годинник! Також чорниця сприятливо впливає на тиск, тому її слід їсти у великих кількостях. Для тих, хто мріє схуднути, чорниця стане хорошим помічником. Усього за три місяці ви досягнете відчутних результатів! 
 Завдяки антиоксидантам, які містяться в чорниці ваше тіло і шкіра будуть довше залишатися молодими і здоровими. Є ймовірність, що частина зморшок розгладиться, Чорниця покращить ваш настрій за лічені хвилини. Адже не так багато треба для гарного настрою – жменя чорниці! Замість того щоб приймати фармацевтичні засоби, можна просто їсти корисні і смачні ягоди. 
 Ні для кого не секрет, що сезон чорниць в самому розпалі тому хочу попросити усіх дотримуватись простих речей  — лісового етикету : 
- не кидайте непогашені сірники або недопалки, не розпалюйте багаття, не смітіть в лісі, не ламайте гілки дерев та кущів —це заважає рослині жити. 
- Не зривайте лісових квітів, хай гарні рослини залишаються в природі! 
- Не знищуйте неїстівні гриби. Для лісових мешканців – це ліки й джерела харчування.
- Не руйнуйте мурашників – вони лісові «санітари».
- Не ловіть диких тварин і не забирайте їх із собою додому. В неволі тварини жити не зможуть і обов'язково загинуть.
- Не руйнуйте пташиних гнізд – кожному потрібен будинок.
- Не заїжджайте машиною в ліс -  іскри від них можуть спричинити пожежу.
І головне любіть природу, бережіть її, і неодмінно вона Вам подякує!!!

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)