Новина

          


20.02.2018 10:32 - давність новини: 6 р.

Критерії вибору багатопильних верстатів

Категорія: Загальні новини

Робота з таким примхливим матеріалом, як деревина - справа непроста і дуже відповідальна. Слід грунтовно вивчити «характер» деревини, з якої ви збираєтеся працювати, підшукати або підготувати висококваліфіковані кадри і дуже серйозно поставитися до вибору обладнання. Останнє, на перший погляд, здається не таким уже складним завданням. Але це поверхневе судження. 
При виборі обладнання необхідно враховувати безліч факторів: 
співвідношення ціна-якість, 
можливість заміни комплектуючих що вийшли з ладу,
обслуговування та доступність різального інструменту, 
необхідний ступінь кваліфікації персоналу і багато чого іншого. 
Саме в цьому руслі хотілося б поговорити про багатопилкові верстати. Причому не про традиційні дискові, а про рамнопильні. 
Багатопильні верстати рамного типу це новий виток у розвитку багатопильних верстатів. Вони призначені для розпилювання бруса на дошки (ламелі) з високою точністю і якістю розпилювання. Іноді їх називають мініпилорамою, тому що саме принцип роботи лісопильної рами був взятий за основу при розробці. Багатопильні верстати: пиляння автоматично рухає заготовки та здійснюється пилками, натягнутими в пильній рамці, зворотно-поступальний рух якої, у свою чергу, здійснюється кривошипно-шатунним механізмом. 
У рамку багатопильному верстату може бути встановлено до 40 пил. Отже, за один раз із заготовки можна отримати до 40 ламелів. Це компенсує порівняно невелику швидкість подачі, яка може регулюватися в діапазоні від 0,5 до 1,5 м / хв. 
Мінімальна товщина ламелі, яку можна отримати на багатопильному верстати рамного типу, всього 2 мм. Товщина пропилу складає 1,4-1,6 мм замість звичних 5-8мм на дисковому багатопилі, відповідно на кожному з пропилів заощаджується 4-6 мм, а кількість відходів зменшується в 4-5 разів. Крім того, рамні багатопили порівняно економічні в плані споживання електроенергії. Номінальна потужність двигуна пилкового механізму на рамних багатопилах залежно від моделі становить 11-22 кВт. 
Пилки на рамні багатопильні верстати можна ставити різні біметалічні, головне, при їх підборі слідувати рекомендаціям виробника верстата. Але, як правило, виробники і продавці багатопильних верстатів забезпечують своїх клієнтів необхідним різальним інструментом. 
Обслуговування пил полягає в їх своєчасному заточенню, яке можна здійснити на заточувальних верстатах, що також вигідно відрізняє верстат від дискових багатопильних, заточувальне обладнання для яких коштує набагато дорожче, а гарного  заточувальника пил ще й пошукати треба. Крім того, самі рамні пилки коштують значно дешевше, ніж дискові. 
І під кінець хотілося б згадати про ціну. «Ми не настільки багаті, щоб купувати дешеві речі» - говорять англійці. Дійсно, рамний багатопильний верстат коштує трохи дорожче, ніж дисковий, того ж класу. Але є й інша сторона медалі його самоокупність перевищить усі ваші очікування.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)