Міжвідомча нарада з охорони лісів від незаконних рубок

30 січня 2020р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 30 січня, у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася міжвідомча нарада щодо запобігання та боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції та іншими порушеннями у сфері охорони лісових ресурсів/

У нараді взяли участь перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Лозинський В.М., заступник голови Львівської обласної ради Гудима Ю.І., представники правоохоронних органів, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Громадської ради при Львівському ОУЛМГ, директори та головні лісничі лісогосподарських підприємств та представники ЗМІ.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Дейнека А.М. ознайомив присутніх зі станом охорони лісів від незаконних рубок по управлінні та відмітив позитивну тенденцію щодо зменшення обсягу незаконних рубок в державному лісовому фонді. Так, з 2016 по 2019 рік обсяг незаконних рубок у державному лісовому фонді зменшився  з 3268 м3 до 935 м3, тобто у понад 3 рази.

З метою забезпечення охорони лісів,  раціонального використання лісових ресурсів, попередження нелегального обігу деревини і боротьби з незаконними рубками Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Головним управлінням Національної поліції у Львівській області підписані «Спільні  заходи щодо запобігання та боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції та іншими порушеннями у сфері охорони лісових ресурсів» від 24 січня 2020 року,  якими передбачено проведення спільної рейдової роботи, впорядкування лісопильних об’єктів та системної роботи в засобах масової інформації з висвітлення питань додержання вимог лісового законодавства.

Учасники наради прийшли до спільного висновку, що ефективність роботи з охорони лісів збільшується при тісній співпраці державної лісової охорони з правоохоронними та природоохоронними органами, громадськими організаціями, залученням до цієї роботи органів місцевого самоврядування (сільських рад, ОТГ).

За підсумками наради директорам державних лісогосподарських підприємств доручено провести аналогічні міжвідомчі наради в районах області, з метою налагодження комунікації задля попередження і мінімізації випадків незаконних рубок в державному лісовому фонді.

 

 

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління