На Львівщині висадили понад 132 000 сіянців головних лісотвірних порід

17 квітня 2021р, Новини. Прес-служба

Сьогодні 17 квітня у День довкілля лісівники Львівщини, керівництво області, природоохоронці, волонтери та громадські активісти долучились до благородної справи та садили молоді дерева у рамках Акції Державного агентства лісових ресурсів України «Створюємо ліси разом» та проєкту «Озеленення планети» спільно з ГО «Добро.Дій».

На ділянці у Верблянському лісництві ДП «Буське лісове господарство» до заходу садіння лісу долучились голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, народний депутат України Ростислав Тістик, депутат Львівської обласної ради Олександр Тищенко, керуючий справами обласної ради Руслан Кандибор, голова Степан Білас та члени Громадської ради при Львівському ОУЛМГ, голова громадської організації «Добро.Дій» Ігор Дулин разом з громадськими активістами та волонтерами, учні Топорівського шкільного лісництва ДП «Буський лісгосп» та представники ЗМІ.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека привітав учасників Акції та повідомив, що відновлювати ліси – це основне завдання лісівників. Лісівники Львівщини використовують сучасні технології вирощування лісів. Сьогодні учасники заходу садять ліс сіянцями із закритою кореневою системою, вирощені  в сучасному лісовому розсаднику на базі ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр». Такі сіянці мають більш високу (практично 100%) приживлюваність, порівняно з культурами, створеними садивним матеріалом з відкритою кореневою системою, та є більш стійкі до змін клімату.

 

Перед початком робіт учасники отримали від лісівників відповідний інструктаж та інвентар для висадки садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Так, спільними зусиллями вдалося висадити близько 5 тис. сіянців сосни звичайної і дуба звичайного на площі 0,8га. Корисна робота на свіжому повітрі згуртувала учасників, подарувала позитивні емоції та можливість власноруч зробити благородну справу.

Зазначимо, що метою акції «Створюємо ліси разом» є покращення комунікації представників лісової галузі з суспільством, підвищення іміджу професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті.

Окрім того, всі бажаючі отримали додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства і особисто долучитися до приємного процесу – висадки молодих дерев.

Загалом, сьогодні на 25 локаціях Бродівського, Буського, Дрогобицького, Жовківського, Золочівського, Рава-Руського, Радехівського, Самбірського, Стрийського лісогосподарських підприємств загальною площею 23 га учасники Акції висадили понад 132 тис. шт. садивного матеріалу головних лісотвірних порід. Всього до благородної справи – садіння лісу долучилось близько 1000 учасників.

Лісівники Львівщини висловлюють подяку усім, хто приєднався до важливої справи – створення нових лісів на користь громади, країни та всієї планети!

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління