Новина

          


6.02.2019 15:57 - давність новини: 5 р.

Отримати білосніжну усмішку допоможе кора дуба.

Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба ДП "Рава-Руське ЛГ"

Як і обіцяли, продовжуємо розповідати про лікувальні властивості дерев.  
В чому  секрет і як застосовується кора дуба для зубів? 
Дубова кора попереджає ріст бактерій в ротовій порожнині і здатна зупинити кровоточивість ясен,  чудово відновлює пошкоджену слизову оболонку, зміцнює ясна і чистить мигдалини. Більше того, дубова кора здатна відбілити пожовклі зуби.

Заготівля дубової кори : для приготування ліків підходить тільки молода кора, збирати яку потрібно на початку весни, в період сокоруху. Дубова кора повинна бути гладенькою, з гілочок і стовбура молодого дерева (не старше 20 років). Кору потрібно просушити протягом тижня, регулярно провітрюючи і перемішуючи. Важливо, щоб сировина не намокла, інакше втратить більшу частину своїх цілющих властивостей.
Приготування цілющого відвару: для лікування захворювань порожнини рота і горла, допоможе наступний відвар. На 150 мл води необхідно 15 г дубової кори та  15 г гліцерину довести до кипіння та варити 10 хвилин, а потім дати охолонути.
Щоб зробити загально зміцнювальну настоянку для зубів потрібно 20 г висушеної кори дуба замочити у 200 мл води та довести до кипіння і тримати на вогні 10 хвилин. Остудити і процідити засіб. Ним потрібно полоскати зуби не менше хвилини з ранку і ввечері.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)