Новина

          


22.03.2018 09:48 - давність новини: 6 р.

Рідке дерево та його застосування

Категорія: Загальні новини

Рідке дерево незабаром  зможе витіснити пластмасові вироби з повсякденного життя. На відміну від рідкого дерева пластмаса має ряд негативних факторів. Воно не розкладається і містять в собі шкідливі для здоров'я речовини. Рідке дерево екологічно чистий матеріал комбінований, вироблений з полімерних смол і дрібно подрібненої деревини.
Сировиною для рідкого дерева можуть бути різні відходи деревообробного виробництва - деревна стружка, тирса і т.п. - У поєднанні з різними відходами переробки пластмас - вторинний гранульований або подрібнений полівінілхлорид (ПВХ), поліпропілен (ПП), поліетилен низького тиску (ПНД) - й сполучні добавки та барвники. Матеріал виготовляється методом екструзії: видавлюється рідкої масою на спеціальні плашки, після чого твердне в певну форму. Звідси і назва - «рідке».
Процес виробництва рідкого дерева: 
- подрібнення деревини
- сушка подрібненої деревини (при необхідності)
- дозування компонентів
- змішування компонентів
- пресування виробів
- торцювання  по довжині і розподіл по ширині (при необхідності).
Рідке дерево - екологічно безпечний матеріал, і він має перевагу перед пластмасою, бетоном, металом. Рідке дерево не потребує фарбування, просочення маслом та іншими засобами. Рідке дерево має стійкість до механічних пошкоджень, ударів, вигоряння, до поразки бактеріями та грибками.
Матеріал підходить до будь-яких погодних умов: розрахований на температури від-50С до +180 С, вологостійкий. Рідке дерево має рівномірний колір; широку кольорову гаму, легке в укладанні, при необхідності може бути розібране без залучення професіоналів, служить 20-30 років.
Профілі з рідкого дерева можна декорувати усіма відомими способами: фанерувати шпоном, ламінувати плівками і листовими пластиками, фарбувати будь-якими фарбами і лаками. Додаючи пігменти безпосередньо в композицію, можна отримувати унікальні декоративні ефекти.
Рідке дерево обробляється тими ж інструментами, що і деревина. Легко пиляється, стругается, сверлиться і т.п. Добре утримує цвяхи, скоби, шурупи, піддається склеюванню звичайними клеями для дерева. Деякий композит можна зварювати, подібно пластмасі. Можливо його гнуття в підігрітому вигляді.
Новий матеріал добре згинається в підігрітому вигляді, що дозволяє отримувати не тільки індустріальні прямокутні конструкції, але надавати їм пластичні просторові форми.
Рідке дерево застосовується в будівництві котеджів, яхт-клубів, басейнів, лазень, саун, причалів, в загальному, там, де звичайне дерево не може довго прослужити . Застосовується, в ландшафтному дизайні, декоруванні житлових і нежитлових просторів. При використанні в щілинах фільєри можна екструдувати меблеві листи шириною до трьох метрів різної товщини. Розроблені та випробувані багатокамерні віконні профілі.
Погодна стійкість матеріалу використовується при виготовленні вентильованих фасадів, які відмінно зберігають і захищають будинок зовні. Монтаж профілів виконується просто і швидко, матеріал добре комбінується з іншими матеріалами - бетоном, склом, цеглою або пластиком.
Якщо вам необхідно зробити покриття на терасі, навколо басейну, оформити доріжки в саду або місток через струмок, в цьому випадку рідке дерево буде незамінне.
Догляд за рідким деревом обмежується тільки рідкісним миттям матеріалу від бруду. Фактура декоративних плівок настільки міцна, що не дозволяє забрудненню проникати всередину і залишати стійки сліди.
С приходом дачного сезону найбільш затребуваним матеріалом стає терасна дошка з рідкого дерева. Матеріал дуже красивий, має дві сторони: велике або більш дрібне рифлення (що запобігає ковзання), або фактуру «під дерево».
Терасна дошка продається профілями від 2 до 6 метрів в довжину і шириною 140 мм. Товщина дошки складає 23-35 мм. Укладаються дошки на лаги і закріплюються за допомогою спеціальних кріплень.
У різних виробників кріплення (затискачі) можуть дещо відрізнятися своєю конструкцією. У будь-якому випадку, до матеріалу додається й інструкція з його монтажу.
В якості додаткових елементів використовують також бокові накладні планки, які кріплять також саморізами. Планки виконують більше декоративну функцію, вони надають покриттю закінчений вигляд.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)