Новина

          


18.05.2021 22:42 - давність новини: 3 р.

Студенти освоюють майбутню професію

В рамках програмної практики  з лісівництва, 17-18 травня студенти 3-го курсу спеціальності «лісове господарство»  ВСП Технологічного фахового коледжу НЛТУ України, ознайомились з роботою ДП «Рава-Руське ЛГ» та на практиці мали змогу закріпити здобуті  знання у  коледжі та дізнатись, що їх чекає у майбутньому.
У конторі лісгоспу студентів радісно зустрів головний лісничий ДП «Рава-Руське ЛГ» - Т. М. Чіхрак. Тарас Миколайович активно працює з просвітницькою роботою, та напрацював вже певні інструменти, серед яких  «показати всю красу щоденної роботи лісівників, щоб кожен студент, після закінчення навчального закладу, хотів працювати за фахом, а не шукав роботу за кордоном. Нам потрібні гарні спеціалісти у лісовому господарстві. Таких спеціалістів ми маємо виховати самі».
Головний лісничий студентам розповів про структуру ДП «Рава-Руське ЛГ», фінансово-економічні показники підприємства та провів «лекцію» про характеристику лісового фонду у Рава-Руському лісгоспі.
Студенти отримали можливість освоїти новітні технології, які використовують лісівники у повсякденному житті, зокрема познайомились з системою відеонагляду за лісовими масивами, з допомогою якої лісівники в онлайн режимі контролюють стан дотримання пожежної безпеки. Провідний інженер з охорони лісу – А. Я. Булик провів майстер клас з керування квадрокоптером, який допомагає проводити моніторинг стану лісового фонду щодо пожежної безпеки,  а також попереджувати протиправну діяльність.
Також, студенти побували у музею лісу ДП «Рава-Руське ЛГ», щоб порівняти, які інструменти лісівники використовували колись у повсякденній роботі, а які застосовують сьогодні.
Наступним етапом було ознайомлення із Рава-Руським лісництвом, де лісничий О. П. Мушка повідомив про завдання і роботу лісничого, обов’язки підпорядкованих працівників та розповів про ведення лісового господарства на  лісництві.  Студенти оглянули комплектацію лісництва та обстежили опорний протипожежний пункт, де відмітили високу організацію готовності до гасіння пожеж.
Завершальним етапом на перший день  було спілкування з ланкою відводів, які зімітували проведення відводу ділянки головного користування суцільним способом рубання. Працівники ланки відводів детально розповіли та наглядно продемонстрували, як поетапно відбувається процес відведення ділянки в рубку,  після чого всіх студентів запросили закріпити знання на практиці. Студенти із завзяттям  взялися до справи та чудово справились із поставленими завданнями – обміром ділянки, встановлення категорії технічної відповідності, обміром самих дерев та ін.
Сьогодні, 18.05.2021 р. студенти пізнавали роботу в лісовому розсаднику у Річківському лісництві, де ознайомилися з асортиментом саджанців, з технологією вирощування основних лісоутворюючих порід, оглянули посівне та шкільне відділення розсадника та обстежили систему крапельного поливу.  На розсаднику студенти, під контролем лісівників, здійснили пробне висівання сосни звичайної у відкритому ґрунті та детально ознайомились із роботою лісорозсадницької справи. ДП «Рава-Руський лісгосп» орієнтується на вирощуванні садивного матеріалу з закритою кореневою системою, а тому студенти ознайомились із  теплицею, де вирощують саджанці із використанням сучасних технологій.
Два дні пролетіли дуже швидко. Але ми надіємось, що отриманні знання студентам знадобляться, та у майбутньому вони  стануть частинкою дружньої лісівничої родини.
 

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)