Новина

          


23.04.2021 16:12 - давність новини: 3 р.

Створюємо ліси разом

В рамках Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» за ініціативою  Асоціації Деревообробників Львівщини, зокрема засновника Когута Миколи Васильовича лісівники ДП «Рава-Руське ЛГ», деревообробні підприємства Львівщини, студенти НЛТУ України та доцент кафедри лісових культур та лісової селекції —  Жмурко Сергій Васильович відновлювали ліс у Потелицькому лісництві.
Головний лісничий — перший заступник директора ДП «Рава-Руське ЛГ» — Т. М. Чіхрак провів інструктаж, ознайомив гостей з інвентарем для посадки лісу. Деревообробні підприємства, так само, як і лісівники, зацікавлені у відновленні лісу. Тарас Миколайович зазначив: «Нам часто говорять, що не можна рубати ліс. Це все одно, що сказати фермеру посій пшеницю, вирости її та не збирай зерно, дай можливість йому зігнити. З таким успіхом в майбутньому будуть говорити хірургам, як вони мають провести операцію, а стоматологам — як вони мають лікувати зуби. Лісівники навчаються в університетах, щоб вирощувати ліс правильно і використовувати деревину раціонально. Лісівники  періодично проходять курси підвищення кваліфікації. Тобто у лісовій галузі працюють освідченні люди, які навчені та зацікавленні у добробуті людей, а головний пріоритет для них — відновлення зрубаного лісу. Лісівники не можуть нашкодити лісу, вони зацікавленні у його збереженні».
Головний інженер — В. О. Левицький наголосив: «Інколи звучить питання «чи Ви садите ліс?» — Так, ми садимо ліс! Кожну вирубану ділянку ми заліснюємо в найкоротші терміни. Неозброєним оком помітно, що ми сьогодні будемо відновлювати ліс на свіжозрубаній ділянці. Вирубка відбулась в минулому році, а садимо нові дерева ми вже сьогодні. Тобто якщо дозволяють погодні умови, то навіть у рік вирубки, проводимо лісовідтворення. Ми зацікавлені, щоб у нас ріс ліс. Я надіюсь, що згодом вже не будуть звучати такі питання «чи Ви садите ліс?», а всі стверджуватимуть — лісівники ліс відтворюють!»
Студенти НЛТУ України змогли на практиці закріпити знання щодо відтворення лісу та пообіцяли, що в майбутньому посадять ще не один гектар лісу.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)