Новина

          


14.07.2021 20:18 - давність новини: 3 р.

Тренінг-семінар

Автор:  Тарас Чіхрак

«Рубки переформування та захист особливо цінних лісових ділянок з метою запровадження наближеного до природи лісівництва»

У ДП «Рава-Руське ЛГ» 08.07.2021 р. відбувся тренінг-семінар «Рубки переформування та захист особливо цінних лісових ділянок з метою запровадження наближеного до природи лісівництва».
У практичній частині семінару учасники тренінгу відвідали ділянки Рава-Руського, Немирівського та Завадівського лісництв ДП «Рава-Руське ЛГ», де було презентовано результати ведення лісового господарства з метою запровадження наближеного до природи лісівництва.
ДП «Рава-Руське ЛГ» поступово відмовляється від проведення суцільних з метою переформування одновікових насаджень в різновікові, які є стійкими, це дає можливість ділянки лісу постійно залишати покритими лісовою рослинністю.
Користь від «Наближеного до природи лісівництво” отримають всі, від людей до звірів:
- Ділянка лісу буде постійно заліснена, що дасть вигоди для дикої природи та створення умов розвитку флори і фауни.
- нові фінансові можливості та вигоди, адже орієнтовно в 1.5.-2 рази більше деревини можна отримати у випадку запровадження наближеного до природи лісівництва порівняно з суцільними рубаннями.
- Екологічний фактор. молоді дерева поглинають набагато більше вуглекислого газу та, відповідно, виділяють більше кисню.
Рубки переформування в ДП «Рава-Руське ЛГ» проводять поетапно за кілька прийомів шляхом здійснення комплексу лісогосподарських заходів для формування цільового деревостану, коли склад і структура насадження не відповідають необхідним до природного стану характеристикам.
Ми маємо зберегти ті сіянці які створені самою природою.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)