Новина

          


27.01.2019 12:35 - давність новини: 5 р.

У СХІДНІЙ ПОЛЬЩІ ПОЧАВСЯ ПЛАНОВИЙ ВІДСТРІЛ ДИКИХ КАБАНІВ У РАМКАХ

Автор:  Прес-служба

БОРОТЬБИ З АФРИКАНСЬКОЮ ЧУМОЮ СВИНЕЙ

За матеріалами сайту Moja Rola.pl Головний Ветеринарний Лікар Польщі в своїй офіційній заяві наголосив, що дикі кабани є головним резервуаром вірусу африканської чуми свиней (АЧС), а розповсюдження даної хвороби призводить до різкого зниження поголів’я свиней, що в кінцевому результаті, зменшує експорт м’яса і м’ясних продуктів з Польщі. У зв’язку із виявленням фактів АЧС, Польща не може експортувати м’ясо свиней до таких країн, як Росія, Китай, Білорусь, Японія, Південна Корея, Тайвань, Тайланд, Філіпіни, Еквадор, Узбекистан.
Хоча вірус АЧС не несе загрози життю і здоров’ю людей, його подальше розповсюдження може спричинити великі економічні збитки для господарств, які займаються вирощуванням свиней.
З того часу, коли були виявлені перші випадки захворювання серед свійських тварин, вірус розповсюдився серед диких тварин. Було це у лютому 2014 року. На даний момент підтверджено 3376 офіційних фактів захворювання тварин на АЧС у різних регіонах Східної Польщі.
Головний Ветеринарний лікар Польщі проінформував, що проведення відстрілу диких кабанів у формі полювань скоординовано з мисливськими господарствами і проводиться у межах санітарних заходів і є одним із методів подолання АЧС поряд з іншими методами, такими як ліквідація залишків загиблих тварин, застосування методів попередження і локалізації у господарствах по вирощуванню свиней, регулювання чисельності диких кабанів шляхом індивідуальних полювань.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)