Новина

          


11.01.2019 09:58 - давність новини: 5 р.

В селі Оселя Яворівського району виявили скаженого собаку

Автор:  Прес-служба

На основі звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини від 03.01.2019 року №000004 п.м./19 було встановлено сказ собаки, власником якої є громадянин П. житель села Оселя Яворівського району.
У зв’язку із цією подією Надзвичайна протиепізоотична комісія при Яворівській районній державній адміністрації постановила вважати населений пункт Оселя Яворівського району з прилеглими до нього угіддями мисливського господарства ДП «Рава-Руське лісове господарство» неблагополучними щодо сказу тварин та накласти карантинні обмеження терміном на 60 днів. Межі неблагополучної на сказ території встановлено у радіусі 5-ти кілометрів від епіцентру виявлення сказу. У карантинній зоні заборонено ліцензійний відстріл мисливських тварин, їх відлов та вивіз. Мисливські угіддя систематично обстежуються лісовою охороною та єгерською службою на предмет виявлення загиблих або з підозрілою поведінкою диких тварин (відсутність боязливості, неспровоковане нападання на людей чи тварин).
У зв’язку із виявленням осередку сказу мисливським господарством ДП «Рава-Руське лісове господарство» у січні – лютому планується провести максимальний відстріл лисиці та єнотоподібного собаки, які є носіями вірусу сказу.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)