Новина

          


28.01.2019 14:23 - давність новини: 5 р.

Звітуємо за 2018 рік

Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба ДП "Рава-Руське ЛГ"

Лісова галузь подібна дереву, а репутація — його тіні.  Турбуючись про дерево ми дбаємо про тінь. 
Щоб планувати майбутнє треба аналізувати минуле. А у минулому знаходиться досвід, і лише опираючись на нього ми можемо йти вперед і бути для майбутнього покоління лісовим лікарем та лісовим вчителем.
Як минав 2018 рік у нашому лісгоспі? 
Відповідь очевидна:  не легко але продуктивно та з користю для майбутнього. Якщо охарактеризувати одним реченням то це «реалізували одне дерево а посадили два».
Перш ніж зупинитись на основних аспектах своєї діяльності хочемо повідомити, що ми є відкритими для усіх. Намагаємось максимально висвітлювати свою роботу,  щоб навіть у  дитячому садку, дитина знала, що лісівник — це людина, яка є лісовим лікарем та лісовим вчителем, а це означає, що день за днем лісівники плекають створений власними руками скарб природи. Зрубавши  одне дерево для потреби людини, вони садять декілька. 
У 2018 році зародилися нові традиції, серед яких залучення для посадки лісу не лише школярів, громадських організації та місцевого населення, ми намагаємося залучити цілі сім’ї,  які приймають участь як у збиранні насіння, так і у посадці лісу. Саме так у людей появляється любов до природи і самі люди проявляють ініціативу щодо проведення толоки у лісі, а це наша основна мета – навчити ліс любити. 
Учням шкільних лісництв, батькам та вчителям  було організовано лекції до "Міжнародного дня лісів", екскурсії в музеї лісу та дендропарку ДП «Рава-Руське ЛГ», еко-прогулянка на розсаднику Річківського лісництва для ознайомлення учнів з вирощенням лісових насаджень. Серед школярів проведено конкурс твору і малюнку на тему : «Людина і ліс».
Спостерігаючи за деревом якому 50- 80 років, мало хто з нас задумується які вклади працівники лісового господарства здійснили на його догляд і вирощування. А все велике починається з малого: день із ранку, дощ з краплини а ліс із насінини. 
І 15059 кілограм заготовленого насіння у 2018 році через рік проростуть на розсадниках та незабаром ними поповняться ряди лісових культур у лісі як і у 2018 році на 157 га. почали зростати ще поки зовсім невеличкі насадження але через десятки років наші діти та внуки будуть мати меблі саме з  цих дерев. 
Але ліс подібний дитині, про нього також треба піклуватись  і у 2018 році був проведений догляд за посадками лісових культур на площі 561 га.
Для вирішення актуальних проблем лісової галузі, у 2018 році проведено семінар по всиханню соснових насаджень, де було обговорено заходи протидії та  перелік дій, які потрібно зробити у найближчому майбутньому аби зарадити існуючі проблемі. Здійснено навчання з вирощування лісових культур де, наголосили на впровадженні нових технологій, які формують високопродуктивні дубові насадження та навчання щодо нових стандартів  (ДСТУ)  на круглі лісоматеріали. Для обміну досвіду по  вирощуванню сіянців та саджанців головних лісоутворюючих порід в розсадниках  та теплицях проведені зустрічі.  Ми провели 75  тематичних зустрічей з членами виконавчого комітету щодо орієнтовний плану проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів та 25 тематичних зустрічей з головами селищних рад та депутатами щодо змін в Законі України від 10.07.2018 р. № 2497- VIII, що передбачає земельний податок на всі лісові землі України.
Мисливці та  єгерська служба ДП «Рава – Руське лісове господарство» також мали свої клопоти у 2018 році, вони охороняли мисливські угіддя від браконьєрства, при необхідності, проводили зібрання для прийняття спільних дій щодо охорони та сприяння підгодівлі мисливських звірів та здійснювали випуск фазанів у мисливське угіддя.
Але  не можна не згадати про роботу, яка для лісівників є звичною кожного дня: запобігання лісовим пожежам створюючи та доглядаючи за мінсмугами та протипожежними розривами. Цілодобова охорона лісових угідь від лісопорушників та контроль за раціональним використанням лісових ресурсів.
Життя і здоров’я працівника найцінніший скарб та запорука ефективного функціонування підприємства. Саме тому ми проводимо навчання і перевірка знань з охорони праці і пожежної безпеки. Слідкуємо у своєчасному забезпеченні спецодягом і спецвзуттям працівників. Ми  працюємо над тим, щоб створити максимально комфортні умови праці для наших працівників.
За 2018 рік сплачено податків до державного бюджету 15983 тис. грн. та 4759 тис. грн. до місцевого бюджету. 

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)