Новина

          


14.01.2020 07:46 - давність новини: 4 р.

ЗВІТУЄМО за 2019 рік.

Категорія: Загальні новини

Кожна людина старається, з кожним днем, удосконалюватись та рости як особистість. Лісова галузь, сьогодні, дуже схожа на еволюцію людини, адже також намагається удосконалюватись та розвиватись. У 2019 році ми намагалися у світлинах показати роботу лісівника, але відповідь на всі запитання які виникають у людей щодо роботи працівників лісового господарства дадуть цифри.
Перш ніж зупинитись на основних аспектах своєї діяльності хочемо повідомити, що ми є відкритими для усіх. Намагаємось максимально висвітлювати свою роботу, щоб навіть у дитячому садку, дитина знала, що лісівник — це людина, яка є лісовим лікарем та лісовим вчителем, а це означає, що день за днем лісівники плекають створений власними руками скарб природи. Зрубавши одне дерево для потреби людини, вони садять декілька.
У 2019 році ми започаткували акцію «Перше дерево для першокласника», та повідомляємо, що вже формуємо списки учнів, які у 2020 році бажають посадити своє дерево на теренах школи. Крім того ми продовжуємо започатковані традиції, серед яких залучення для посадки лісу не лише школярів, громадських організації та місцевого населення, ми намагаємося залучити цілі сім’ї, які приймають участь як у збиранні насіння, так і у посадці лісу. В цьому році ми переконалися, що створений нами музей лісу є цікавий, адже учні ділилися своїми враженнями у школі і вже наступного дня ми мали можливість спілкувати про ліс з іншим класом. Всього за 2019 рік до музею лісу завітало 694 людини, більшість з них є школярами. Ми дякуємо кожному гостю за цікавість до лісу, адже наша основна мета – показати значення лісу у житті людини.
Спостерігаючи за деревом якому 50- 80 років, мало хто з нас задумується які вклади працівники лісового господарства здійснили на його догляд і вирощування. Велика наука починається з Букваря, а ліс з насінини.
430 кілограм заготовленого насіння у 2019 році через рік проростуть на розсадниках та незабаром ними поповняться ряди лісових культур у лісі як і у 2019 році на 146,2 га. почали зростати ще поки зовсім невеличкі насадження але через десятки років наші діти та внуки будуть мати меблі саме з цих дерев.
Але ліс подібний дитині, про нього також треба піклуватись і у 2019 році був проведений догляд за посадками лісових культур на площі 454,3 га.
Мисливці та єгерська служба ДП «Рава – Руське лісове господарство» також мали свої клопоти у 2019 році, вони охороняли мисливські угіддя від браконьєрства, при необхідності, проводили зібрання для прийняття спільних дій щодо охорони та сприяння підгодівлі мисливських звірів.
Але не можна не згадати про роботу, яка для лісівників є звичною кожного дня: запобігання лісовим пожежам створюючи та доглядаючи за мінсмугами та протипожежними розривами. Цілодобова охорона лісових угідь від лісопорушників та контроль за раціональним використанням лісових ресурсів.
За 2019 рік сплачено податків до державного бюджету 15805 тис. грн. та 5415 тис. грн. до місцевого бюджету. Крім зазначеного, ще сплачено єдиний соціальний внесок в розмірі 4347 тис. грн. Сума усіх сплачених у 2019 р. податків складає 25567 тис. грн.
Також слід зауважити зменшення заготівлі лісопродукції у 2019 році порівняно з 2018 роком на 22,5%., що становить 16662 м³.
Життя і здоров’я працівника найцінніший скарб та запорука ефективного функціювання підприємства. Саме тому ми проводимо навчання і перевірка знань з охорони праці і пожежної безпеки. Слідкуємо у своєчасному забезпеченні спецодягом і спецвзуттям працівників. Ми працюємо над тим, щоб створити максимально комфортні умови праці для наших працівників. Цей рік був не легкий для усіх лісівників, але ми рухаємось вперед, хоч і маленькими кроками, але впевнені, що лісова галузь буде процвітати.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)