Новина

          


2.11.2018 12:17 - давність новини: 6 р.

У колекції дендропарку ДП «Рава-Руське лісове господарство» знаходиться барбарис звичайний

Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба

Однією з окрас дендропарку ДП «Рава-Руське лісове господарство»  є  Барбарис звичайний, який зачаровує своєю красою та цілющими властивостями.  Барбарис звичайний у лікувальних цілях можна використовувати всю рослину цілком. Сюди відносяться ягоди, листя, кора і навіть коріння.
В корі барбарису, в корені і листі міститься велика кількість вітаміну С і Е. Яскраві і соковиті плоди рослини багаті на органічні кислоти, цукор і вітамін К, мінеральні солі і каротин. В недозрілих ягодах містяться алкалоїди. 
Листя барбарису, його коріння і кору застосовують при підвищеному тиску і для зменшення серцебиття, так як в них міститься алкалоїд берберин. 
Молоде листя барбарису багаті на яблучну кислоту і вітамін С. Настій з листя барбарису має просто чудові лікувальні властивості, зокрема використовується при захворюваннях печінки і жовчних шляхів. 
Корисні властивості надають плоди барбарису при гастритах із зниженою кислотністю та для зміцнення стінок капілярів. 
Ягоди барбарису найчастіше застосовують для поліпшення апетиту і втамування спраги і ефективні для зниження температури під час простудних захворювань і для регулювання кровообігу. 
Барбарис — це дивовижна рослина. Навіть варення з нього виходить чудове. 
Бажаючих ознайомитись з усією  колекцією у дендропарку ДП «Рава-Руське лісове господарство» запрошуємо на екскурсію, де ви зможете також побувати у  «музеї лісу».

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)